Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Prof. Robert Faurisson: Mítoszok a berlini olimpiáról (1936)
  2014-03-07 20:03:42, péntek
 
 
Prof. Robert Faurisson: Mítoszok a berlini olimpiáról (1936)


A Le Monde könyvmellékletében Sylvain Cypel cikket ír az amerikai mulatt Jesse Owensről, az 1936-os berlini olimpia négyszeres aranyérmeséről (,,1936, Berlin, L'Aryen «Lutz» devient l'ami de Jesse, le métis", 2000. szeptember 17-18., VI. old.).

Az újságíró kénytelen elismerni, hogy az a történet, miszerint Hitler kancellár nem volt hajlandó kezet fogni Jesse Owensszel, csupán egy legenda. 1991-ben a Le Monde még hitelesítette ezt a legendát Claude Sarraute tolla alatt, aki akkor azt merte írni, hogy ,,Hitler igenis elutasította a Jesse Owensszel, az 1936-os berlini olimpia amerikai néger győztesével való kézfogást" (,,Bleu, blanc, noir", 1991. december 3., 34. old.).

A protokoll nem írta elő atléták bemutatását a kancellárnak, és J. Owens később maga cáfolta, hogy valaha is Hitler jelenlétében tartózkodott volna. S. Cypel azt megemlíthette volna, hogy Hitler, amikor a tribünről konstatálta Ludwig (,,Lutz") Long vereségét távolugrásban, ahogyan sok német, előbb ,,egy bosszús mozdulatot tett, majd megtapsolta az amerikai néger teljesítményét" (J.-P. Rudin, Nice-Matin, 1980. április 4.).

Cypel azt is elmulasztotta hozzátenni, hogy J. Owens nevét négyszer vésték be a játékok dicsőségtornyára. Egy fénykép megörökítette a német szobrász tettét, amint másodszor írja be az illusztris nevet az emlékmű tetején. Az USA-ba hazatérve az atlétának fel kellett ismernie az országában a négerekkel szembeni mindennapos, még a nyilvános közlekedési eszközökön is megnyilvánuló megaláztatásokat, és feltétlenül összehasonlítást tett azzal a fogadtatással, amelyben Németországban részesítették. 1984-ben, négy évvel J. Owens halála után az özvegye emlékeztetett rá, hogy a férje sohasem panaszkodott Hitler Németországára. Hogyan is tehette volna? Amikor elhagyta a stadiont német barátjával és riválisával karöltve, ováció üdvözölte a két atlétát. A játékoknak szentelt két kötetes fényképalbumban Hitlert hatszor, Owenst hétszer és a néger atlétákat tizenkétszer ábrázolták. A futószámokról szóló fejezet nyitó mondata szerint ,,a világ leggyorsabb embere: Jesse Owens - USA". Az első kötet borítóján egy csoportkép van, ahol feltűnik Adolf Hitler, a másodikat az olimpia német szervezőbizottsága zsidó elnökének, Theodor Lewaldnak az arcképe díszíti (Olympia 1936, Die Olympischen Spiele 1936 in Berlin und Garmisch-Partenkirchen, 2 kötet, 1936, 292 oldal).

Az olimpiai játékok német zsidó atlétái

S. Cypel azt írja, hogy ,,a német zsidó atléták nem vehettek részt" a játékokon. Emlékeztetném rá, hogy mint azt említettem, a német szervezőbizottság elnöke a német zsidó Theodor Lewald volt, és hogy a német zsidó Helene Mayer ezüst érmet szerzett vívásban, ami pedig a zsidó vagy félzsidó Rudi Ballt illeti, aki az 1932-es olimpiai játékokon bronzérmes lett a német jégkorongcsapat tagjaként, 1936 februárjában Garmisch-Partenkirchenben ugyancsak csapattag volt. Ami Gretel Begman magasugró bajnoknőt illeti, ha az utolsó pillanatban ki is hagyták a végső megméretkezésből, ez nem a zsidósága miatt történhetett, amint azt a két másik sportoló példája a contrario bizonyítja. Hitler a játékok előtt kifejezetten emlékeztetett rá, hogy a zsidókat nem szabad kizárni a német csapatból (Eliahu Ben Elissar, La Diplomatie du IIIe Reich et les juifs, Christian Bourgeois, 1981, I., 164. o.). A német zsidó sportolók olimpiai részvételével kapcsolatban inkább felidézzük Victor Klemperer reagálását, aki Otto Klemperer zenekarvezető unokatestvére volt. Egy rabbi fiaként és egy árja nő férjeként az egész nemzetiszocialista időszakot Németországban töltötte, különösen Drezdában, amelyet a szövetségesek által 1945 februárban végrehajtott szörnyű bombázás után volt kénytelen elhagyni. Naplójában 1936. augusztus 13-i dátummal feljegyezte:

A rövidesen befejeződő olimpiai játékok kétszeresen is undort keltenek bennem. A sport abszurd felértékeléseként; egy nép becsülete attól függ, hogy egyik tagja tíz centiméterrel magasabbra ugrik, mint a többiek. És egyébként egy amerikai néger ugrott a legmagasabbra, a vívás ezüstérmét pedig egy zsidó, Helene M(a)yer nyerte Németországnak (nem tudom, hogy mi az illetlenebb: a III. Birodalom németjeként való részvétele, vagy az a tény, hogy teljesítményét magának követeli a III. Birodalom) (Journal, I., Seuil, 2000, 286. o.).
Meg kell mondani, hogy V. Klemperer szenvedélyes anticionista volt. Számára a cionizmus ,,tiszta nácizmus" volt, és ,,undorította" (Ibid., 438. o.).

Nemzetiszocialista-cionista egyetértés

Sok cionista zsidó majdnem ugyanazt az ideológiát vallotta, mint a nemzetiszocialisták. Egy olyan pontról van szó, amelyet ma igyekeznek elkendőzni, azt kockáztatva, hogy többé egyáltalán nem fognak megérteni egy egész sor történelmi tényt, köztük az alábbiakat:
1) 1933 augusztusában a cionisták és a III. Birodalom hatóságai megkötötték a Ha'avara Agreementet (áttelepítési megállapodást), hogy megtörjék vagy kikerüljék azt a rettenetes gazdasági bojkottot, amelyet a többi zsidó világszervezett hirdetett Németország ellen 1933 márciusában;
2) 1935-ben a cionisták jó része támogatta a német vér védelmében hozott nürnbergi törvényeket (ezek a cionisták felléptek a zsidó vér védelmében és a vegyesházasságok ellen);
3) a háború egész ideje alatt a ,,barna zsidók" vagy a ,,kollaboráció zsidó internacionáléja" együttműködött Adolf Eichmann-nal, aki maga is cionista- és zsidóbarát volt, és más német tisztségviselőkkel;
4) a zsidó vezetők számtalan esetben kapcsolatban álltak a német hatóságokkal a háború egész ideje alatt, egészen odáig, hogy a Lehi (Stern csoport) katonai szövetséget ajánlott Nagy-Britannia ellen, 1945 áprilisában pedig Heinrich Himmler találkozott a Zsidó Világkongresszus egyik vezetőjével, Norbert Masurral. A cionisták és nemzetiszocialisták egyaránt a ,,zsidókérdés végső területi megoldását" (territoriale Endlösung der Judenfrage) támogatták. Magától értetődik, hogy mint minden - különösen politikai - együttműködés, ez sem nélkülözte a hátsógondolatokat, a machinációkat, a manővereket és a fordulatokat.

A német cionizmus fellendülése 1936-ban

1936 februárjában, vagyis néhány hónappal az olimpiai játékok megnyitója előtt a német cionisták megtartották kongresszusukat Berlinben. Ugyanebben az évben Németországban mintegy negyven cionista kiképzőközpontot (Umschulungslagern) működött a zsidó fiatalok felkészítésére mezőgazdasági vagy más, később Palesztinában végzendő munkákra. Ekkoriban a németországi zsidó sajtó rendkívüli mértékben fellendült. A zsidó öntudat ébredéséről vagy megújulásáról beszéltek. Az anticionista zsidók mindenképpen sajnálták vagy elítélték ezt az állapotot. Sok zsidó, különösen az idősebb nemzedékekben, felvállalta a németségét, és drámaként élte meg azt, amit a zsidó fiatalok egy jövőbeli megoldásnak tartottak. A németek engedélyezték egyenruhás és saját fehér-kék zászlóval (a későbbi Izrael Állam zászlaja) ellátott zsidó félkatonai csoportok létrehozását, azzal a feltétellel, hogy ezek nem parádéznak az utcákon, hanem csak iskoláikban és laktanyáikban. Cionista és nemzetiszocialista fiatalok néha sporttalálkozókon mérkőztek meg egymással. Mindezekről az aspektusokról különösen az alábbi könyvekből szerezhetünk tudomást: Francis Nicosia, The Third Reich and the Palestine Question (Austin, University of Texas Press, 1985); Otto Dov Kulka, ,,The reactions of German Jewry to the National-Socialist Regime" in Jehuda Reinharz, Living with Antisemitism (Hanover, New Hampshire, University Press of New England, 1987); Emmanuel Ratier, Les Guerriers d'Israel (Facta, 1995). A témáról az Encyclopaedia Judaica vagy az Encyclopaedia of the Holocaust is beszámol, ez utóbbiban a ,,Lohamei Herut Israel" szócikket ajánlom a Lehi által (amelyhez Jicak Samír is tartozott) Nagy-Britannia elleni német-zsidó katonai szövetség megteremtésére tett ajánlattal kapcsolatban.

Martyn Glickman esete

Felderítvén az antiszemitizmus legcsekélyebb jelét is, hogy kihasználhassa a panaszkodásra, a nyavalygásra és a követelőzésre, S. Cypel attól sem riad vissza, hogy az amerikai delegáció vezetőit megrágalmazza. Azt állítja, hogy abban csak két zsidó sportoló volt, Marty Glickman és Sam Stoller. Az utolsó pillanatban ezt a két futót lecserélték két négerre, Ralph Metcalf és Jesse Owens személyében. A Le Monde újságírója számára ennek csupán egyetlen magyarázata lehet: Glickmant és Stollert a zsidóságuk miatt hagyták ki a csapatból! Ez az érv elfogadhatatlan, mert végül is a választás szerencsésnek bizonyult, és a két néger aranyérmet szerzett. Mindenesetre, ha hihetünk egyeseknek, Marty Glickman állítólag azt mondta a '80-as években, hogy ,,elragadó" emlékeket őriz ezekről a játékokról (G. Frey szerk., Vorsicht Fälschung!, FZ-Verlag, München 1994, 119. o.).

Horst Wessel esete

Cikkében S. Cypel azt írja, hogy ,,az olimpiai himnusz után a Horst Wessel Liedet üvöltötték, az SA dalát egy antiszemita csirkefogó tiszteletére". A zsidó és kommunista hagyomány szerint Horst Wessel vagy a kommunistákkal vívott utcai harc során, vagy egy stricivel való köztéri verekedésben vesztette életét. Az igazság az, hogy az SA kommunistaellenes aktivistáját, akinek az apja lelkipásztor volt, ő pedig jogot tanult az egyetemen, szabadidejében pedig verseket írt, egy kommunista gyilkolta meg a saját lakásán, aki pisztolyával arcon lőtte. Sérülése következtében Horst Wessel egy berlini kórházban halt meg 1930. február 23-án. 1929 szeptemberében közzétette az SA dicsőségérről szóló versét, amelyet a halála után megzenésítettek, és a németek második nemzeti himnuszává vált.

Kevesebb hazug propaganda?

Manapság elég nehéz követni a Le Monde ütemét a III. Birodalomra vonatkozó tévedései vagy hazugságai gyártásában. Kötelességemnek érzem, hogy igazgatójának, Jean-Marie Colombaninak és a durván téves vagy hazug cikkek szerzőinek is elküldjem szerény recenzióimat, mindig a ,,Le Monde, az alattomos újság (folytatás)" cím alatt csoportosítva. Tudatában vagyok annak, hogy ez az újság, amelynek nagy szüksége van pénzre és fél a zsidók haragjától, igyekszik bűnbánatot gyakorolni a fő bűne miatt, hiszen 1978. december 29-én és 1979. január 16-án arra vetemedett, hogy közzétette ikonoklaszta megállapításaimat a náci gázkamrák fizikai és kémiai lehetetlenségéről. Márpedig ez belevésődött azok agyába, akiknek az a foglalkozásuk, hogy sohasem felejtenek és sohasem bocsátanak meg. Legyen! De azért a szervilizmusnak is lennie kellene határainak.

Jean-Christophe Mitterrand (az egykori francia köztársasági elnök fia - a ford. megj.) a Le Monde-ot ,,egy bizonyos zsidó lobbi" ,,hangszekrényének" minősítette (Libération, 1999. augusztus 30., 15. o.). Ez a lobbi beszakítja dobhártyáinkat a hazug propagandájával. Ideje, hogy a Le Monde ne legyen többé ennek a ,,hangszekrénye".

NB: A Le Monde 2000. szeptember 29-i számában jelent meg Philippe-Jean Catinchi ismertetése Jean-Michel Blaizeau Les Jeux défigurés de Berlin (Az elcsúfított berlini játékok) c. könyvéről. A recenzióban azt olvashatjuk, hogy ,,emlékezetes volt (...) Hitler dühe, aki nem volt hajlandó kezet fogni Jesse Owenssszel". Senki sem pontosított, hogy csupán egy mítoszról van szó.

2000. szeptember 17. (október 24.)
Études révisionnistes 1. kötet, 2001, 118-124. o.

(Fordította: Hep Titusz - Antidogma.hu)




http://harcunk.info/index.php/archiv/77-prof-robert-faurisson-mitoszok-a-berlini- olimpiarol-1936
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vegyesházasságok, dicsőségtornyára, világkongresszus, összehasonlítást, kiképzőközpontot, megaláztatásokat, partenkirchenben, hangszekrényének, internacionáléja, megméretkezésből, kongresszusukat, világszervezett, antiszemitizmus, elfogadhatatlan, propagandájával, jégkorongcsapat, fényképalbumban, kötelességemnek, szervilizmusnak, megzenésítettek, révisionnistes, teljesítményét, németországára, szeptemberében, németországnak, megteremtésére, együttműködött, kihasználhassa, németországban, kommunistákkal, aranyérmeséről, dobhártyáinkat, szabadidejében, felkészítésére, távolugrásban, laktanyáikban, berlini olimpiáról, amerikai mulatt, 1936-os berlini, újságíró kénytelen, legendát Claude, tribünről konstatálta, bosszús mozdulatot, amerikai néger, játékok dicsőségtornyára, fénykép megörökítette, német szobrász, illusztris nevet, emlékmű tetején, négerekkel szembeni, nyilvános közlekedési, özvegye emlékeztetett, Robert Faurisson, Sylvain Cypel, Jesse Owensről, Jesse Owensszel, Claude Sarraute, Hitler Németországára, Jesse Owens, Adolf Hitler, Theodor Lewaldnak, Olympischen Spiele, Theodor Lewald, Helene Mayer, Rudi Ballt, Gretel Begman, Eliahu Ben Elissar, IIIe Reich, Christian Bourgeois, Victor Klemperer, Otto Klemperer, Helene, Adolf Eichmann-nal, Heinrich Himmler, Zsidó Világkongresszus, Norbert Masurral, Izrael Állam, Francis Nicosia, Third Reich, Texas Press, Otto Dov Kulka, German Jewry, National-Socialist Regime”, Jehuda Reinharz, University Press, Emmanuel Ratier, Encyclopaedia Judaica, Lohamei Herut Israel”, Jicak Samír, Martyn Glickman, Marty Glickman, Ralph Metcalf, Vorsicht Fälschung, Horst Wessel, Cikkében, Horst Wessel Liedet, Jean-Marie Colombaninak, Jean-Christophe Mitterrand, Philippe-Jean Catinchi, Jean-Michel Blaizeau Les Jeux, Jesse Owenssszel”,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Gábor Dénes gondolata  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Ázzal aki csak szép  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Gábor Dénes gondolata  Két tekintet van  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Volt egy...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Egyszerűen  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Jó éjszakát  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Tehetségtelen gyerek nincs.  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Emberként automatikusan értéke...  Ha így haladunk...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Ez a jó az alvásban.  A Mester kezének érintése  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Miért nem menti meg Jézus...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Maradék idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Maradék idő  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Fodor Ákos költő,  Beney Zsuzsa - Sirató  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
berlini olimpiáról, amerikai mulatt, 1936-os berlini, újságíró kénytelen, legendát Claude, tribünről konstatálta, bosszús mozdulatot, amerikai néger, játékok dicsőségtornyára, fénykép megörökítette, német szobrász, illusztris nevet, emlékmű tetején, négerekkel szembeni, nyilvános közlekedési, özvegye emlékeztetett, férje sohasem, stadiont német, játékoknak szentelt, néger atlétákat, futószámokról szóló, világ leggyorsabb, első kötet, olimpia német, arcképe díszíti, olimpiai játékok, német zsidó, német szervezőbizottság, zsidó vagy, 1932-es olimpiai, német jégkorongcsapat, utolsó pillanatban, végső megméretkezésből, zsidósága miatt, contrario bizonyítja, játékok előtt, német csapatból, rabbi fiaként, szövetségesek által, rövidesen befejeződő, sport abszurd, vívás ezüstérmét, cionizmus &#8222, ideológiát vallotta, olyan pontról, rettenetes gazdasági, többi zsidó, cionisták felléptek, vegyesházasságok ellen, háború egész, zsidó vezetők, német hatóságokkal, német cionizmus, német cionisták, évben Németországban, zsidó fiatalok, németországi zsidó, zsidó öntudat, anticionista zsidók, idősebb nemzedékekben, jövőbeli megoldásnak, németek engedélyezték, későbbi Izrael, aspektusokról különösen, alábbi könyvekből, antiszemitizmus legcsekélyebb, amerikai delegáció, zsidóságuk miatt, választás szerencsésnek, olimpiai himnusz, antiszemita csirkefogó, kommunistákkal vívott, stricivel való, apja lelkipásztor, kommunista gyilkolta, saját lakásán, berlini kórházban, halála után, németek második, durván téves, alattomos újság, zsidók haragjától, náci gázkamrák, egykori francia, bizonyos zsidó, lobbi beszakítja, hazug propagandájával, elcsúfított berlini, vegyesházasságok, dicsőségtornyára, világkongresszus, összehasonlítást, kiképzőközpontot, megaláztatásokat, partenkirchenben, hangszekrényének, internacionáléja, megméretkezésből, kongresszusukat, világszervezett, antiszemitizmus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.